Sült hús illata, füstös íz és kellememes pihenés... Mi kell még a meleg nyári napokon? A faszenes grillel ez mond valósággá válhat. Szerezze be nálunk a legjobb faszenes grillt, és élvezze a fenséges ízeket bármikor, amikor kedve és ideje van rá! A faszenes kerti grill minden kertben megállja a helyét, legyen szó kis családi összejövetelről, vagy nagyobb kerti partiról. 

 

Sült hús illata, füstös íz és kellememes pihenés... Mi kell még a meleg nyári napokon? A faszenes grillel ez mond valósággá válhat. Szerezze be nálunk a legjobb faszenes grillt, és élvezze a fenséges ízeket bármikor, amikor kedve és ideje van rá! A faszenes kerti grill minden kertben megállja a helyét, legyen szó kis családi összejövetelről, vagy nagyobb kerti partiról. 

 

Teljes szöveg

Nyár, kerti pihenés grillezéssel egybekötve... Ki ne szeretné ezt az élményt? Természetesena  kellő hozzávalók és eszközök nem hiányozhatnak a háztartásból, ha az ételkészítés e kényelemes formáját választjuk. A grillek széles választékából azonban tudnunk kell választani. Ár-érték arányban a faszéntüzelésű grillek mindenképpen megérik a befektetést. A gázüzemű grillekkel ellentétben semmi másra nincs szükségünk mint faszénre, ís már indulhat is a kerti parti.

Tökéletes ízvilág

A faszéntüzelésű grill legnagyobb előnye az utánozhatatlan ízvilág, amit a faszén kölcsönöz az ételnek, legyen az hús, zöldség, sajt vagy bármi más. Ey a különleges íz éppen a faszén által létrejött füstnek köszönhető, amely a grillből száll felfelé, kellemesen füstös ízt adva ezzel az ételnek. Ráadásul a sokféle gyújtókockának és folyadéknak köszönhetően a faszén vagy brikett begyújtása ma már gyerekjáték.

A legkisebbektől a profi változatig

A faszenes grillek között is sokféle variáns létezik. Az legjobb grillsütők kategóriájába tartozik a Campingaz gyátmányú kerti grillek. A legkisebbtől, ami két személy számára teljesen jó választás, az egészen nagy méretűig, bármilyen grillt beszerezhetünk.  A nagyobb grillek megfelelnek egy nagyobb létszámú kerti parti problémamentes lebonyolításához is. Válogathatunk továbbá kerek grillek, vagy akár négyszögletes grillek közül, igényünknek és ízlésünknek megfelelően. Egyes grillek fel vannak szerelve forgatható nyárssal, esetleg motorral is a forgatás megkönnyítéséhez.

Hogyan kezdjünk neki a grillezésnek a faneszes grillel

Az ételek megfelelő előkészítésének alapfeltétele a helyesen felmelegített grill. A faszén akkor éri el a grillezéshez megfelelő állapotot, amikor a színét szürkére változtatja. Ilyenkor a hőfoka eléri a csúcsértéket. Ilyenkor kell a faszenes grillre ráhelyezni az élelmiszert. Utánozhatatlan és megismételhetetlen ízt kölcsönöznek az ételnek a lángok, amik itt-ott kicsapnak az izzó faszénből, kissé füstös ízzel fűszerezve az ételt.

Hogyan szabályozzuk a hőt a faszenes grillben?

A hőszabályozás a faszenes grillnél éretelemszerűen bonyolultabb, mint a gázgrillnél. A szabályozásra a levegő áramlásával kerülhet sor a grill felső illetve alsó részében, mégpedig úgy, hogy a levegő szítja vagy tompítja a tűz erősségét. A faszén grill teteje lehetővé teszi a hő kummulálódását a rács felett és alatt egyaránt, ezzel a hús kellemesen füstös ízt kap és omlós marad. A nagyobb grillek tetejében beépített hőmérőt találhatunk, amely lehetővé teszi a hőmérséklet folyamatos szabálypzását.

A faszén grill karbantartása és tisztítása

A faszén grillben természetesen több hulladék keletkezik, mint a gázgrillekben, azonban ez szerves hulladék, a hamunak még hasznát tudjuk venni a kertben is, szerves trágya gyanánt. A szakszerű karbantartás néhány kelléket igényel, hogy a grillt kellően meg tudjuk tisztítani, ugyanakkor ne okozzunk sérülést. Itt gondolunk különféle kefékre, drótkefére, kaparóra, stb.

Ha minden alkalommal szakszerűen kitisztítjuk a grillünket, a grillezés sok örömöt szerezhet családunknak, barátainknak egyaránt.

 


Fel